Ydelser

Lene Floris tilbyder sparring og rådgivning til både private og offentlige virksomheder, fortrinsvis til kultursektoren. Hun bygger på erfaringer fra toplederposter i den danske museumsverden bl.a. som vicedirektør på Nationalmuseet og senest som direktør for Historie & Kunst i Københavns Kommune.

Lene Floris rådgiver om:

 • Ledelse, organisationsudvikling og fusion
 • Strategier – indsamling, forskning, formidling og digitale indsatser
 • Fundraising
 • Byggesager/renovering

Bestyrelser

Lene Floris har stor erfaring med arbejde i råd, nævn samt bestyrelser. Hun var formand for Dansk Kulturhistorisk Museumsforening og stod i spidsen for dannelsen af Organisationen Danske Museer i 2005. Lene Floris er og har desuden været medlem af flere bestyrelser, hvor bogudgivelser, museer, kunst og kulturhistorie har været i fokus. Senest som formand for Holbæk Art samt som medlem af bestyrelserne i Dansk Jernbanemuseum og ”Bank og Sparekassemuseet” i Heerings Gård.

Hendes engagement spænder vidt: lokalt, regionalt og internationalt og på tværs af traditionelle fagligheder og sfærer. Fra talentudvikling til forretningsudvikling.

Se liste over bestyrelsesposter

Kulturskribent og foredragsholder

Lene Floris er forfatter til bøger og artikler med kulturhistoriske emner som bygnings- og havekultur samt om ledelse og museer såvel nationalt som internationalt.

Læs mere om hendes udgivelser her

Lene Floris holder desuden foredrag, kurser og seminarer, ligesom hun deltager som debattør til arrangementer. Emnerne spænder vidt, og arrangementer kan være at både intern og ekstern karakter.

Trap Danmark, fagekspert med bidrag til København og Holbæk Kommuner

Eksempler på foredrag:

 • København I 1960’erne. En rejse til Københavns gader, butikker, boliger og hverdagsliv i gennem historiske fotografier
 • København i 1950’erne
 • Gæsteforelæser på CBS, Master of Public Governance
  Reform og forandring i kulturinstitutioner
  ”Lene Floris er gæsteforelæser på MPG med stor viden og engagement om reform og forandringsprocesser i den offentlige sektor. Hendes oplæg er vedkommende, relevant og fagligt underbygget og de spændende praksis-eksempler fra omorganisering i museumsverdenen sætter deltagerne i stand til at reflektere over deres egen forandringsledelse på fornemste vis”.
  Professor Carsten Greve, MPG
 • Bedre Byggeskik – bygninger og bevægelse
 • Samtidskunst i Holbæks byrum
 • På kunstrejse i Holbæk og omegn

Læs mere om Lene Floris’ foredrag her

 Kontakt Lene på 23 65 70 93 eller lf@lenefloris.dk for at høre nærmere.